Hahn Csaba testformáló honlapja


Testünk formálásáról:

A testformálás célja a túlzottan sok zsír eltávolítása úgy, hogy közben izmaink lehetőleg ne károsodjanak, sőt növekedésükkel kedvezőbb alakot eredményezzenek. Honlapomon az egyes menüpontokba folyamatosan töltöm fel a test formálásához hasznos elméleti és gyakorlati tapasztalataimat. Ezen témakörökben még ma is rengeteg tévhit kering. Ezeket szeretném veletek megismertetni, és lehetőség szerint eloszlatni.

Magamról:

Hahn Csaba vagyok, 46 éves. Régóta foglalkozom diétázással, zsírégetéssel és mindenféle sportokkal. Kedvencem a hosszútávfutás, és újabban a golf.

Általános iskolás koromban szertornáztam, majd gimnazistaként és egyetemistaként súlyemelő voltam (legjobb eredményeim: Szakítás - 120kg, Lökés - 150kg). Mindkét sportágban fontos volt az elhízás megakadályozása, a testsúly, de főleg a testzsír és az izomtömeg kontrollálása, úgyhogy figyelmem nagyon korán a diéták felé fordult. Megismerkedtem számos módszerrel, például: testkontroll, fehérjedús diéták (pl. kaliforniai), zsírszegény diéták, szénhidrátszegény diéták (pl. űrhajós, Atkins). "Fogyókúrákkal" is találkoztam (pl. Dán Királyi, Bécsi, stb.), de ezek a klinikai körülmények között alkalmazott drasztikus testsúlycsökkentő módszerek egyelőre nem képezik tárgyát érdeklődési körömnek.

Úgy 37 éves lehettem, amikor - 15 év kihagyás után - elkezdtem újra súlyzózni. Először testépítéssel foglalkoztam, aztán átnyergeltem az erőemelésre, ahol versenyeken is indultam. Legjobb eredményeim: Guggolás - 230 kg, Fekvenyomás - 125 kg, Felhúzás - 250 kg. 2005-ben megnyertem az Országos Bajnokságot a Masters (40 év feletti) korcsoportban, a 90 kg-os súlycsoportban. Nagyon sok body-s edzéstervet is kipróbáltam (pl. HIT, HST), valamint a testépítő elvek alapján kialakítottam saját normál étrendemet, amely biztosítja izomzatom karbantartását a lehető legkevesebb zsír beépülésével.

A futással 2004-ben, 41 évesen kezdtem el behatóbban foglalkozni. Eleinte csak zsírégető szándékú kocogásokat végeztem, de aztán amikor már 1 órát is tudtam folyamatosan futni, elkezdtem szisztematikusabban körbejárni a témát. Futó "versenyeken" is elkezdtem indulni, 2005-ben először egy 10 km-es Canada Dry futógálán vettem részt, majd jött 2006-ban a 21 km-es Nike félmaraton, aztán 2007-ben először a Pantel Hegyi félmaraton, aztán még egyszer a Nike, és végül 2007. október elején sikerült lefutnom a 42 km-es Plus Budapest Maratont, amivel életem egyik titkos vágya teljesült.

Régebben jógával is foglalkoztam, erre - és persze tornász múltamra - alapozva dolgoztam ki saját lazító-nyújtó (stretching) programomat, amely a gyógytornászok által is alkalmazott proprioceptív neuromuszkuláris facilitáció (PNF) elveit figyelembe véve segíti bármely sport művelőinek izmaik lazítását, izületeik karbantartását, sérüléseik megelőzését.

Honlapomon és blogomban szeretném tapasztalataimat megosztani veletek, hátha segítségetekre lehetek egy megfelelő hosszú távú diéta kialakításában, mozgás-gazdag életforma megvalósításában.

A fogyókúrázás és a testmozgás témakörében még ma is rengeteg tévhit kering. Ezeket is szeretném megismertetni, és lehetőség szerint eloszlatni.

Egy bölcs mondás szerint:

Amit eszel, azzá leszel!

A helytelen táplálkozás pedig megteszi a magáét. Egyre több az elhízott és a cukorbeteg ember csak azért, mert olyasmiket esznek rendszertelenül és nagy mennyiségben, amit nem lenne fontos. Éppen ezért szerintem: a zsírégető diétázás nem arról szól, hogy mit egyél, hanem arról, hogy:

Mit ne egyél!

Honlapom:

Honlapom elérhetősége: www.testformazas.hu . Honlapomon elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetsz a diétázásról, a zsírégetésről és az izomfejlesztésről, amely területek együtesen járulnak hozzá testünk formálásához. A honlap folyamatosan frissül. Legfrissebb tartalom:

Étrend kialakítása   Egyéb sportok: Golf   Súlyzós edzés   Az izomzat szerepe a zsírégetésben   Zsírégetés alapelvei   Kalória-deficit létrehozása   "Hipo-glikémiás" étrend   Kocogáshoz javasolt helyszín   A szénhidrátok   A zsírok   A fehérjék   Az izomerősítés fontossága   Ismerkedj meg egy kalóriatáblával!

Blogom:

Keresd fel blogomat is: testformazas.blog.hu , ahol folyamatosan friss bejegyzéseket olvashatsz például a következő témákban:

- Mikor együnk fehérjedús kaját?   - Kedvenc ételeim   - Zsírégető izomzat   - Zsír csökkentés egyszerűen   - Tejet inni???   - Nyugodtan súlyzózzunk!   - Testsúlycsökkentés mindenáron?   - Ne csak a kalóriát figyeljük!